Helleborus

Helleborus ons hoofdproduct is een echte winterbloeiende plant. De normale bloeiperiode loopt van eind januari tot half april. Door lange selectie in de Helleborus en het produceren in de kas is het gelukt om een deel van onze planten voor de kerst met bloem te kunnen leveren. Helleborus groeit het beste op een zonnige, halfschaduwrijke plaats.

Soorten

Helleborus niger, bloeit met sneeuwwitte, grote bloemen. Er zijn diverse typen in de ‘niger’ het gaat voornamelijk om de vroege en latere soorten. In het wild groeit de plant in bergachtige streken en op alpenweiden. Helleborus niger staat namelijk graag in een steenachtige, vruchtbare grond, die ook nog iets wat kalkachtig/kleiachtig moet zijn.

Helleborus orientalis is ongelooflijk populair. Dat heeft alles te maken met zijn fantastisch kleurenpalet. Hij bloeit in de kleuren wit, witroze, roze, wijnrood, paars, abrikoos en geel. Bovendien is Helleborus orientalis niet veeleisend. In een humusrijke grond en op een halfschaduwrijke / zonnige plaats zal hij het goed doen. De bladeren en de bloemen verschijnen elk op aparte bloemstelen. Het blad is groenblijvend.

Comments are closed.